Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Nakon konferencije za novinare u Skupštini Srbije na kojoj je saopštio da Dveri neće učestvovati na predstojećim izborima, lider tog pokreta Boško Obradović objavio je na Tviteru da je ispred parlamenta započeo štrajk glađu.

„Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora“, napisao je Obradović na Tviteru.

Nešto ranije, samostalni poslanik Miladin Ševarlić saopštio je da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ševarlić je ocenio je da je „parlament Srbije sramota“ koja služi „za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke“, ocenivši da je SNS „nacionalno neodgovorna“.

Boško Obradović je danas u Skupštini Srbije održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da neće učestvovati na izborima zakazanim za 21. jun i da pokret Dveri započinjenje kampanju za odlaganje izbornog procesa za kraj godine.

On je rekao da sve ono što je Savez za Srbiju radio prethodnih meseci je pasivan bojkot koji ne vodi ničemu i dodao da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima SzS i ostalih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkig organizacija, grupa građana… da mu se pridruže u aktivnom bojkotu.

Obradović je naveo da će pobuna protiv aktuelne vlasti biti u svim vidovim „gerilskih akcija“ protiv vlasti, koje su Dveri demonstrirale prethodnih dana, korišćenje svih pravnih, odnosno ustavnih procedura za poništenje neustavnog izbornog procesa, svi vidovi građanske neposlušnosti, protesti usred narodnog nezadovoljstva koje građani ispoljavaju svako veče u 20.05…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare