Boško Obradović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić krši Ustav Srbije izlazeći iz svojih ustavnih nadležnosti, ali i diplomatske protokole, jer kao predsednik države ide na sastanke sa premijerima drugih država.

„Sam pregovara o svemu iza scene, bez ikakve skupštinske platforme i odluke, a da ne govorimo o Vladi Srbije koja bi trebalo da vodi izvršnu vlast i spoljnu politiku a zapravo je marioneta u rukama predsednika Srpske napredne stranke“, rekao je Obradović za Danas.

Ocenio je da se Vučić „tek kada se nađe u ćorsokaku svojih obećanja na raznim stranama sveta“ seti da bi mogao da razgovara i sa drugim političkim strankama u državi.

„Ali, postavlja se pitanje kada i gde? On još uvek nije položio predsedničku zakletvu za drugi mandat, ne postoji novi saziv Narodne skupštine pred kojim to uopšte može da učini, složena ekonomska i politička situacija ne razmatra se ni u skupštini, ni u vladi“, naveo je on.

Obradović je kazao da ni do sada nije bilo sporno da se Dveri odazovu na poziv vlasti za pregovore o najvažnijim nacionalnim i državnim pitanjima i naglasio da je parlament jedino pravo mesto za politički dijalog o svim aktuelnim pitanjima.

Istakao je i da ukoliko Vučić zove na razgovor da bi tražio podršku za uvođenje sankcija Rusiji, „onda gubi vreme sa Dverima, bolje da se obrati prozapadnoj opoziciji“.

BONUS VIDEO: Ko će sesti za sto sa Vučićem zbog sankcija?