Boško Obradović
Boško Obradović Foto: N1

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se ništa nije promenilo u opozicionoj aktivnosti tog pokreta i da i dalje kritikuju vlast po svim aktuelnim pitanjima.

„Nikakvu promenu opozicionog statusa nismo napravili“, kazao je Obradović za televiziju N1.

Upitan o svom gostovanju na Radio-televiziji Srbije (RTS), Obradović je rekao da su u međustranačkom dijalogu pre svega imali medijske zahteve.

„Ako sam ja učešćem u tom međustranačkom dijalogu malo otvorio vrata za opoziciju – valjda je to bio moj posao“, rekao je on i dodao da se traži potpuno otvaranje javnog servisa i drugih medija.

Obradović je naveo da su na sastanku radne grupe u međustranačkom dijalogu predstavnici RTS i Radio-televizije Vojvodine (RTV) dobili obavezu da dostave predlog paketa emisija u kojima bi opozicija bila zastupljenija.

Govoreći o donetoj Rezoluciji o Srebrenici u parlamentu Crne Gore, Obradović je ocenio da Vlada Crne Gore i premijer Zdravko Krivokapić nisu neprijatelji Srbije i da je ta „antisrpska“ rezolucija rezultat uticaja zapadnih sila.

„Mislim da su oni samo potpali pod uticaj zapadnih ambasadora u Podgorici, da im je neko objasnio da ako hoće da ostanu na vlasti moraju da slušaju sve što im kažu“, kazao je Obradović.

Naveo je da smatra da postoji mogućnost da se u budućnosti Crna Gora i Srbija ponovo ujedine.

Lider Dveri je kazao da aktuelna srpska vlast ima „kapitulantsku politiku“ po pitanju Kosova, dodajući da ona u mnogim elementima krši Ustav i da su vašingtonski i briselski sporazumi „antiustavni“.

„Sumnjiam u njihove dobre namere, smatram da su sve veme trgovali Kosovom i Metohijom i da su bili spremni da potpišu priznanje ili ulazak Kosova u UN, samo su tražili nešto za uzvrat“, naveo je Obradović.

On je rekao da veruje da Zapad vrši veliki pritisak da Srbija prizna Kosovo, ali da ga to ne približava stavovima vlasti.

Upitan šta bi to predsednik Aleksandar Vučić hteo da dobije od Zapada u zamenu za priznanje Kosova, Obradović je rekao da postoji više opcija, ali da po njegovom razumevanju Vučiću nije ponuđeno ništa.

„Ono što sam ja shvatio je da oni ne dobijaju ništa za uzvrat, i da su se zato povukli iz te trgovine. Oni bi da trguju, ali druga strana nije ponudila ništa“, kazao je.

Prema njegovim rečima, Kosovo nije nezavisno dok „mi ne stavimo potpis na to“ i da ni jedan narod nije u miru predao svoju teritoriju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar