Boško Obradović
Foto: Printscreen FoNet/video

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da "ništa ne podržava u radu predsednika države Aleksandra Vučića" i naglasio da rešenje za Kosovo mora biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Ja sam žestok opozicionar ovoj vlasti, ali kao Srbin i predsednik patriotske organizacije imam obavezu da razgovaram o Kosovu, kao najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju, ali ne dajem nikakvo poverenje ovoj vlasti, s obzirom da znamo šta je radila proteklih devet godina“, rekao je Obradović.

Govoreći ispred zgrade Ministarstva odbrane, gde je predao zahtev da se utvrdi odgovornost za eksplozije u kompaniji „Sloboda“ iz Čačka, rekao je da se ništa nije promenilo u njegovom odnosu prema Vučuću posle nedavnog sastanka predsednika s nekima od stranaka na kojem je i on učestvovao i potom ocenio da je taj razgovor bio „konstruktivan“.

Obradović je rekao da tokom tog sastanka ipak nije dobio odgovor kakav je stav vlasti, osim da neće priznati nezavisnost Kosova što su „govorili i pre potpisivanja Briselskog i Vašingtonskog sporazuma“.

Kako je naveo, ti sporazumi su „antiustavni, pa samim tim i izdajnički čin“.

Obradović je rekao da su stranke koje su učestvovale u razgovoru s Vučićem dobile informacije da raste pritisak da Srbija prizna Kosovo kao nezavisno, a bilo je i informacija o „pozadini nekih sastanaka o Kosovu, posebno sa delegacijom Prištine“.

„Prihvatam to kao korak napred, nije bilo međustranačkog dijaloga o Kosovu, niti nas je vlast obaveštavala o bilo čemu što se dešavalo iza scene“, rekao je Obradović i dodao da je „iza scene je praktično tekla trgovina Kosovom“ i da njega „nisu uverili da i dalje ne trguju Kosovom“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar