Obradović: Porodica će biti na prvom mestu u društvu

Politika 15. maj. 202117:35
Podeli:
Porodicna setnja Dveri
Boško Obradović Porodična šetnja Foto:FoNet/Božana Pavlica

Pokret Dveri organizovao je danas šetnju povodom Međunarodnog dana porodice, a lider pokreta Boško Obradović rekao je da se ovim skupom slave porodični ljudi, brak, deca, rađanje.

Porodičnu šetnju Dveri organizuju već 12 godina, a kažu da im se ove godine pridružilo više od 15 različitih udruženja.

Na skupu, koji je počeo ispred Skupštine Srbije, Obradović je rekao da je to slika kako oni zamišljaju Srbiju, te poručio da kada se Dveri budu pitale, porodica će biti na prvom mestu u društvu, jer smatraju da je porodična politika najbolja politika za 21. vek.

Porodicna setnja Dveri
Porodična šetnja Foto:FoNet/Božana Pavlica

Obradović je rekao da je ovo trenutak da progovore u ime svih porodica koje su danas ugrožene ekonomski, socijalno, ekološki i na svaki drugi način i da su se okupili da bi ih zaštitili.

On je izneo i zahteve Dveri da se 15. maj proglasi za državni praznik i neradni dan, kao i da skupština iz procedure povuče, kako je rekao, tri „antiustavna“ zakonska predloga – o rodnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i o zabrani diskriminacije.

Porodicna setnja Dveri
Porodična šetnja Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Obradović je izrazio uverenje i da je ovo dan početka buđenja patriotske, nacionalne, domaćinske, porodične i hrišćanske Srbije.

Porodicna setnja Dveri
Porodična šetnja Foto:FoNet/Božana Pavlica

Na skupu su se videle stranačke zastave, a učesnici šetnje najavili su da će nakon programa ispred Skupštine Srbije, prošetati centalnim gradskim ulicama do Kalemegdana.

Komentari

Vaš komentar