Zatvoren saobraćaj oko Skupštine zbog „porodične šetnje“

Društvo 15. maj. 202115:39 > 15:40
Podeli:
Skupština, porodična šetnja
Foto: N1

Ispred Skupštine Srbije u toku je okupljanje učesnika takozvane "porodične šetnje" zbog čega je za saobraćaj zatvoren deo grada oko Trga Nikole Pašića.

Reporterka N1 javlja da je zaustavljen saobraćaj ispred Skupštine u obe trake od Kombank dvorane, pa do raskrsnice sa Takovskom, odnosno sa Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je ranije najavio lider „Dveri“ Boško Obradović, učesnici povorke koja se održava na Međunarodni dan porodice, će prošetati centralnim gradskim ulicama, a kako N1 saznaje, oni će proći ulicom Kralja Kilana i ka Kalemegdanu da bi, kako je Obradović rekao, pokazali „pravo lice Srbije“, a to je njeno „porodično lice“.

Okupljeni se protive usvajanju tri zakona Ministarstva za ljudska i manjinska prava – Zakonu o istopolnim zajednicama, o rodnoj ravnopravnosti i Zakonu o zabrani diskriminacije.

Iz državotvornog pokreta, koji takođe učestvuje u šetnji, navode da postoje grupacije koje prete da ugroze porodicu, aludirajući na homoseksualnu zajednicu.

Iz Ministarstva za brigu o porodici ukazuju da je ekonomski položaj ljudi taj koji ugrožava pronatalitetnu politiku i to što je ljudima teško da usklade rad i porodicu.

Komentari

Vaš komentar