Ročište povodom optužnog predloga protiv predstavnika Dveri zbog nasilja nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i poslanikom Marjanom Rističevićem, odloženo je za 23. decembar, saopštio je predsednik tog pokreta Boško Obradović. Komentarišući optužbu protiv njega i još trojice članova njegove organizacije, Obradović je istakao da, umesto njih, na optuženičkoj klupi moraju da budu Lončar i Rističević.

Podsetimo, Obradović i članovi njegovog pokreta su optuženi  za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine, kad su Dveri održali protest.

“Najavljeno ročište je odloženo. Prvi put javnom želim da prokomentarišem ono što smatram spornim i problematičnim u vezi sa ovim sa suđenjem. Ovde se danas sudi jednoj političkoj partiji i njenom predsedniku, zbog verbalnog delikta. Umesto da se sudi onima koji su neposredno pred izborni proces menjali zakone, sudi se nama koji smo ukazivali na kršenje zakona od strane vladajućeg režima”, navodi Obradović, dodajući da je tužilaštvo veoma brzo reagovalo u njegovom slučaju.

“U pitanju su dupli standardi. Tužilaštvo brzo reaguje kad dobije nalog da progoni opoziciju, ali godinama zanemaruje najvažnije slučajeve kriminala i korupcije od strane aktuelne vlasti”, naveo je Obradović.

On je istakao da stručna i politička javnost ćuti o njegovom slučaju, što je, kako kaže, veoma karakteristično.

“Za to vreme režimski mediji i dalje ponavljaju laži koje su ranije iznosili. Oni ne dozvoljavaju da se čuje druga strana ili da se iznese osnovna činjenica – svako ko je tada želeo da uđe u Skupštinu mogao je slobodno uđe u parlament. Jedini incident se desio sa Marjanom Ristićevićem i Zlatiborom Lončarom, zato što su oni to želeli. Oni su htel ida prođu ‘kroz nas’ kako bi izazvali sukob”, rekao je Obradović, napominjući da je duboko uveren da suđenje u kojem učestvuje nije održivo.

Pročitajte još...

“Zlatibor Lončar treba da završi u zatvoru, zbog svega što je radio, od zemunskog klana do zloupotreba u vezi sa ovom pandemijom. Takođe, Marijan Ristićević je odavno trebao da bude u zatvoru zbog svih pronevera u njegovim raznim poslovnim mahinacijama. To je naše političko pravo na drugačije mišljenje, a ako je zabranjeno kritikovati aktuelnu vlast, ja molim da nas neko obavesti. Mislim da na optuženičkoj klupi treba da se nađu oni koji su nas tužili”, poručio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar