Medju nama Među nama
Boško Obradović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Podrška domaćoj privredi i poljoprivredi je vrhunski patriotizam u 21. veku, ocenio je lider pokreta Dveri Boško Obradović i poručio da nema značajnijeg patriotizma od ekonomskog.

„Kao budući predsednik Srbije biću garant da domaći preduzetnik dođe u prvi plan“, izjavio je na konferenciji za novinare Obradović koji predvodi izbornu listu 11 „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“.

On je ukazao da se do sada stranom investitoru klanjalo i davali svi resursi za ulaganje – besplatno zemljište, ogromne subvencije i jeftina radna snaga.

Prema njegovim rečima, država je od 2006. izdvajala više milijardi evra za subvencije investitorima, od toga 93,5 odsto stranim, a svega šest odsto domaćim.

„To će prvo biti promenjeno kad Patriotski blok bude odlučivao“, poručio je Obradović na konferenciji za novinare u Pres centru UNS na kojoj je predstavljen paket mera tog bloka za pomoć domaćoj privredi.

Obradović je rekao da je cilj tog bloka, koji ga razlikuje od dosadašnje vlasti, jaka srednja klasa, jak domaći privrednik i domaća proizvodnja.

„Oni su uveli nelojalnu konkurenciju i gušili domaće preduzetnike“, rekao je Obradović ističući da korupcija, namešteni tenderi i partijski nepotizam guše poreduzetničku inicijativu u Srbiji.

„Ne možete da dobijte nijedan posao ako niste lojalni Srpskoj naprednoj stranci. Kao budući predsednik obavezujem se na podršku domaćoj privredi, garantujem da će privatni preduzetnik na najvišem političkom nivou imati podršku“, poručio je Obradović.

Potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević predstavio je paket od 28 mera pomoći domaćoj privredi, među kojima je iskorenjivanje sive ekonomije i rada na crno, podrška ženama i majkama preduzetnicama, smanjenje poreza i doprinosa, kao i ukidanje ekološke takse i članarine Privrednoj komori Srbije.

BONUS VIDEO: Protest Dveri ispred ruske ambasade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar