Foto: Arhiva

"Ne znamo još uvek ni da li se Vučić žalio na tu presudu, posle koje očekujemo drugostepenu presudu", kaže Boško Obradović za Nova.rs.

Prvi osnovni sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev Boška Obradovića protiv Gorana Vesića i doneo presudu kojom se Vesić kažnjava s 300.000 dinara zbog povrede časti i ugleda predsednika Srpskog pokreta Dveri koga je u više navrata označio kao fašistu.

Obradović je tužbu podneo zbog Vesićevih izjava od 12. marta 2019. godine u Nacionalnom dnevniku TV Pink i 19. marta 2019. u emisiji „Novo jutro“ takođe na istoj televiziji u kojima ga je nazvao fašistom. Pre ove presude, iz istog razloga, Prvi osnovni sud kaznio je i predsednika SNS Aleksandra Vučića, dok je Viši sud u Beogradu kaznio dnevni list Informer.

Boško Obradović najavljuje nove tužbe:

„Još pre dve godine počeo sam da tužim svakog predstavnika vlasti koji Dveri i mene lično nazove fašistima, i tek nedavno počele su da stižu sudske presude koje predstavljaju veliko zadovoljenje pravde za mene lično, moju porodicu i sve saborce u Srpskom pokretu Dveri. Ovo su male pravne pobede na dugom putu borbe za nezavisno pravosuđe koje se ne libi da sudi predstavnicima izvršne vlasti kada krše Ustav i zakone. Ne samo da nismo fašisti već smo, kao i čitav naš narod, osvedočeni antifašisti i ovakve negativne etikete vladajućeg režima smatramo najvećom mogućom uvredom i specijalnim ratom protiv nas sa ciljem političke diskreditacije i izopštavanja iz političke utakmice“, kaže Obradović, pa nastavlja:

PROČITAJTE JOŠ:

„To, međutim, nije prošlo i sada imamo i sudski dokaz da su sve to bile laži Vučića, Vesića i njihovih režimskih medija. Međutim, o ovoj presudi Nacionalni dnevnik TV Pink večeras neće javiti i na taj način oni gledaoci koji su imali priliku da čuju Vesićeve neistine o Dverima sada neće imati priliku da saznaju da je i Vesić, poput Vučića, postao sudski dokazan lažov. Puna pravda bi bila da ova vest o sudskoj kazni Gorana Vesića kao najbolja vrsta demantija bude objavljena na istom mestu na kome i prvobitna informacija. Ovako, posle dve godine od izrečenog, i pošto će svi režimski mediji ponovo prećutati ovu vest kao i kada je Vučić nedavno kažnjen od strane istog suda, medijski domet u cilju ispravljanja jedne velike laži nije veliki, ali je velika moralna satisfakcija za sve pretrpljene povrede ugleda i časti. Hvala advokatskom timu na čelu sa Vladimirom Todorićem na još jednoj uspešnoj odbrani pred sudom“, zaključuje Obradović.

Na naše pitanje da je već naplatio 200.000 dinara od Vučića, lider Dveri kaže da je u pitanju prvostepena presuda.

„Ne znamo još uvek ni da li se Vučić žalio na tu presudu, posle koje očekujemo drugostepenu presudu“, kratko će Boško Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare