Boško Obradović Foto: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će Beograd u septembru, u vreme Europrajda, biti "evropska prestonica promocije homoseksualizma" i naveo da je Srbija prva pravoslavna zemlja u Evropi u kojoj će ta manifestacija biti održana.

„Mi smo prva pravoslavna zemlja u Evropi u kojoj se to održava. To nam se dakle nameće… Dajte da ne pravimo sprdnju od nečega što udara na naše tradicionalne, porodične i verske vrednosti“, rekao je Obradović za N1.

Lider Dveri odbacio je optužbe da pojedinim stavovima širi govor mržnje i dodao da su „homoseksualci živeli u Srbiji oduvek, kao i da nikada nisu pravljeni problemi tim ljudima zato što oni žive svoj život i ne eksponiraju se javno“.

„Tu ništa nije sporno i njih niko ne treba da ugrožava. Ako je neko ugrožen, neka se meni javi, ja ću kao narodni poslanik da vidim u čemu je problem i da ga zaštitim od bilo kakve diskriminacije“, naveo je on.

Obradović je kazao da kao narodni poslanik „nikada neće dići ruku za Zakon o istopolnim zajednicama“, jer po njegovim rečima, on predstavlja „kršenje svih tradicionalnih vrednosti i prirodne porodice“.

„Prirodna porodica podrazumeva mamu i tatu. Prirodna porodica nikada neće podrazumevati tatu i tatu, ili mamu i mamu“, ocenio je Obradović.

BONUS VIDEO: Šapić neće otvarati manifestaciju „Europrajd“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar