Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dolazak na ovogodišnji Europrajd, čiji će Beograd biti domaćin 18. septembra, do sada je potvrdilo 15 poslanika Evropskog parlamenta, piše portal Danas.rs i dodaje da su medju njima Teri Reintke, Malte Gali i Rasmus Andersen.Portal navodi da za sada nije poznato ko će od srpskih političara prisustvovati najvećoj evropskoj manifestaciji LGBTI zajednice, ali da je jedna od sigurnih aktuelna ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Prethodnih godina, izuzev 2021, na beogradski Prajd dolazila je premijerka Ana Brnabić sa svojom partnerkom, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, koje bi i ove godine trebalo da posete tu manifestaciju.

Tu manifestaciju ranije su posećivali i predstavnici gradskih vlasti, nekadašnji gradonačelnici Zoran Radojičić i Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Danas navodi i da je iz Ministarstva unutrašnjih poslova organizatorima Europrajda obećano da će bez obzira na detalje šetnje, taj dogadjaj biti u potpunosti obezbedjen.

„Europrajd 2022“ je najveća evropska manifestacija LGBTI zajednice, počinje 12. sepembra i završava tradicionalnom šetnjom 18. septembra, a tokom tih sedam dana, za sve posetioce pripremljen je program koji se sastoji od koncerata, izložbi, predstava, radionica i drugih sadržaja.

Bonus video: Šapić neće otvarati manifestaciju „Europrajd“


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare