Boško Obradović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se, prema podacima sa terena, broj birača drastično uvećava po biračkim mestima gde vladajuća stranka gubi podršku i naveo da je, u beogradskim centralnim opštinama, prema novim informacijama, u srušenim i napuštenim objektima prijavljen boravak i do 120 osoba u poslednjih 50 dana.

Na teritoriji Beograda je prijavljeno ukupno više od 60.000 građana, a broj onih koji su dobili „instant državljanstvo“ prelazi 100.000, naveo je Obradović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, masovne malverzacije počele su već uoči referenduma, pa se – po zvanično dostupnim podacima sa sajta Republičke izborne komisije – vidi da su Vranje i Novi Pazar dobili 24.000 novih birača, Raška skoro 39.000, a Kuršumlija, iako ima oko 17.000 stanovnika, za referendum je imala upisanih 43.023. građana.

„Iako je ovo jasan pokazatelj da vladajuća stranka gubi podršku, pa pokušava da je obezbedi kupovinom glasova, malverzacijama sa birčakim spiskom i migrirajućim biračima, u okviru tehničke saradnje i odbrane ustavnih prava građana na slobodno biranje održaćemo hitne konsultacije sa svim opozicionim listama“, najavio je lider Dveri.

On je naglasio da su Dveri zahtevale i „vanrednu sednicu Radne grupe za eksternu kontrolu jedinstvenog biračkog spiska“.

BONUS VIDEO: Boško Obradović o Rio Tintu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar