Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je večeras video snimak kako vladajuća stranka i Aleksandar Vučić uvoze sigurne glasove iz Republike Srpske.

Naime, Đilas je na svom tviter nalogu objavio snimak na kome se mogu videti građani koji su automobilima i kombijima sa registarskim oznakama iz Republike Srpske 31. januara i 1. februara došli da bi, kako tvrde iz SSP-a, po ubrzanoj proceduri dobili državljanstvo Srbije.

„Jedini uslov je da glasaju za SNS. Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu“, navode iz te stranke.

Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su „preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne“.

Kako navode iz SSP-a svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.

Da vlast namerno prijavljuje nove građane kako bi glasali za njih na predstojećim izborima otkrio je nedavno i zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović.

On je na konferenciji za novinare u ponedeljak rekao da je vladajuća Srpska napredna stranka, zloupotrebom nadležnih institucija, prijavila fiktivne stanovnike na beogradskoj opštini Vračar.

“ Naime, u Ulici cara Nikolaja 72 na Vračaru smo dobili informaciju da je za kratak period prijavljeno 20 građana na prebivalište u Gradu Beogradu, da bi se na taj način SNS-u povećali izgledi za bolji rezultat na izborima“, istakao je Stefanović, dodajući da se radi o biračkom mestu 37 na Vračaru.

BONUS VIDEO: Borko Stefanović pored kuće u kojoj su prijavljeni SNS „glasači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar