Foto: FoNet/Predsedništvo Srbije

U Službenom glasniku objavljena je Odluka o predlogu kandidata za predsednika Vlade, koju je doneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On u njoj navodi da smatra da Brnabić poseduje "stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade", a "uverila ga je da može da obezbedi izbor Vlade".

U toj odluci Vučić navodi da ukazuje svoje poverenje „gospođi Brnabić, imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila, čime je dokazala da je sposobna da odgovori svim izazovima koje sa sobom nosi odgovorna i zahtevna funkcija predsednika Vlade“.

„Cilj je da novi predsednik Vlade Republike Srbije svojim radom i energijom nastavi da čini velike, važne i dobre stvari za našu zemlju, sprovodi dalje reforme realnog i javnog sektora što će obezbediti poboljšanje opšteg poslovnog i investicionog ambijenta, ubrzati put Srbije ka evropskom standardu, a sve u cilju bolje budućnosti svih građana Republike Srbije“, naveo je Vučić u odluci o izboru mandatara, a objavljeno je u Službenom glasniku.

Srpska napredna stranka održala je sinoć sednicu Predsedništva, na kojoj je jednoglasno usvojen predlog Vučića da mandatar za sastav nove vlade bude Ana Brnabić.

On je rekao da će joj predložiti da razmisli da se uvedu još dva ministarstva.

„To je ministarstvo za ljudska prava i ravnopravnost polova, a drugo je za brigu o porodici, deci i demografiju“, rekao je Vučić.

Sastav Vlade čeka se od izbora 21. juna, kada je SNS odneo ubedljivu pobedu, a dve trećine mesta u parlamentu, 188 mandata, osvojila je ta stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare