Nova.rs prva javila, Vučić potvrdio: Brnabić ostaje premijer

Politika 05. okt. 202020:17 > 21:4513 komentara
Podeli:
Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ana Brnabić ostaje na mestu premijerke Vlade Srbije, potvrdio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, Nova.rs je prva javila da će Ana Brnabić ostati i dalje na toj funkciji.

Vučić je ime mandatara nove vlade saopštio prilikom obraćanja javnosti iz Palate Srbije.

„Mislim da je Ana Brnabić dobar izbor  i da će ona taj posao da obavlja dobro“, rekao je on.

Dodao je da će Brnabić predložiti da razmisli da se uvedu još dva ministarstva.

„To je ministarstvo za ljudska prava i ravnopravnost polova, a drugo je za brigu o porodici, deci i demografiju“, rekao je Vučić.

Podsetimo, danas posle podne održana je sednica Predsedništva SNS na kojoj se odlučivalo o imenu mandatara i ministrima iz redova naprednjaka koji će biti u Vladi Srbije.

Sednica rukovodstva SNS protekla je bez ikakvih trzavica i nije bilo vidnog nezadovoljstva vrha stranke zbog odluke Aleksandra Vučića da Ani Brnabić poveri još jedan mandat.

Kako je nakon sednice rekao Siniša Mali, Predsedništvo je jednoglasno prihvatilo Vučićev predlog za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Sastav Vlade čeka se od izbora 21. juna, kada je SNS odneo ubedljivu pobedu, a dve trećine mesta u parlamentu, 188 mandata, osvojila je ta stranka.

Iz EU ranije su upozoravali da je neophodno „hitno formiranje nove Vlade u Srbiji i konstituisanje svih organa parlamenta“, podsećajući da su izbori bili u junu.

Prema Članu 127 Ustava Srbije, kandidata za predsednika Vlade Narodnoj skupštini predlaže predsednik Republike Srbije, a novi mandatar republičkom parlamentu iznosi program Vlade i predlaže njen sastav. Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Komentari

Vaš komentar