Podeli:
Foto:Shutterstock

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana bivše OVK Nasim Haradinaj objavio je večeras video snimak na kome se vidi osoba koja je u sedište te organizacije donela dokumenta sa izjavama svedoka, a onda pobegla, prenosi Gazeta Ekspres.

Musafiri i radhës siq e quajti kryetari: Rrufeja II për dhomat e specializuara…!

Posted by Nasim Haradinaj on Среда, 16. септембар 2020.

Predsednik te organizacije Hisni Gucati potvrdio je ranije danas da im je dostavljen novi paket sa materijalima za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda, prenosi RTS.

Gucati je rekao da u novopristiglim dokumentima postoje izjave svedoka, ali ne i njihova imena.

“Stigao nam je nov materijal u 15.30 od ‘munje 2’, jer taj gospodin beži kao munja. Već smo ranije izjavili da Specijalno tužilaštvo i Specijalni sud sarađuju sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije. Pokazujem vam samo neke papire koje imam pred sobom, da su Srbi sarađivali sa Specijalnim sudom. Nismo stigli ni da ih proverimo”, rekao je Gucati.

“Osoba koja ih je donela je pobegla poput munje vrlo velikom brzinom, pokušali smo malo da kombinujemo materijale da vidimo šta se u njima nalazi, ali nema imena. To su izjave neimenovanih svedoka, ali obeleženih brojevima”, dodao je Gucati.

Druga tura materijala dostavljenog veteranima bivše OVK najavljena je pre nedelju dana, kada im je pristigla prva.

Istražioci Euleksa su preuzeli prvu turu pristiglih dosijea, ali se iz Specijalnog suda još nisu oglasili koliko su pristigli dokumenti autentični.

Komentari

Vaš komentar