Ranka Kašiković Davčik i Ana Brnabić Foto: N1/TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Ranka Kašiković Davčik, Subotičanka koja je odbila da po nalogu ide na miting SNS, danas je pomenuta i u Skupštini Srbije.

Nju je pomenula premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da se pre nekoliko dana “u tajkunskim medijma” odjednom pojavilo svedočenje Ranke Kašiković Davčik, koja je zaposlenima u javnim preduzećima poručila da „ne moraju da idu na miting, jer im se ništa neće desiti“, piše N1.

Brnabić je istakla da je reč o ženi koja je odbila da ide na stranački skup SNS, a koja i dalje radi u Gerontološkom centru u Subotici.

Kašiković Davčik joj je odgovorila otvorenim pismom na društvenim mrežama, koje je naslovila „O Ana, tugo naših dana“, u kom je premijerki uputila pitanja zbog čega je propustila da kaže da je posle odbijanja da se pridruži stranačkom skupu trpela mobing na poslu, zbog čega je i tužila direktorku Gerontološkog centra.

Ona je podsetila i na to da je mesecima trpela političke pritiske od pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića, kao i koordinatora SDP-a i SNS-a, te da je punih godinu dana bila na bolovanju zbog posledica maltretiranja koje je pretrpela.

Premijerki je uputila poziv da se suoče javno, u TV duelu ili u Skupštini, kako bi dobila priliku da je demantuje i da porazgovaraju, kako je napisala Kašiković Davčik „o temi državnog projekta ucenjenih građana, prisilnim odlascima na mitinge, političke skupove i promocije, iznuđivanju sigurnih glasova, kao i o glasanju da bi sačuvali svoje radno mesto“.

Ranka Kašiković Davčik, zaposlena u gerontološkom centru u Subotici duže od 10 godina, krajem 2021. odbila je poziv da se pridruži rođendanskoj akademiji SNS u Areni. Posle toga je, prema njenom svedočenju, skoro godinu dana trpela mobing direktorke Gerontološkog centra Brankice Tešanović, a zbog posledica pretrpljenog malretiranja skoro godinu dana je provela na bolovanju.

***

BONUS VIDEO: Sekretarica SNS-a našla se ponovo u žiži tamošnje javnosti jer je nedavno slupala automobil nakon povratka sa mitinga svoje stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare