Irena Vujović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Nevladine organizacije Podrinjski Antikorupcijski tim PAKT i Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini pozvale su večeras ministarku za zaštitu životne sredine Irenu Vujović da zbog "nedopustive nonšalantnosti i neinformisanosti" podnese ostavku na funkciju.

POGLEDAJTE JOŠ:

NVO su u zajedničkom saopštenju optužile ministarku da je u nedavnom gostovanju na jednoj televiziji „uznemirila javnost zapadne Srbije“ izjavom da je kompaniji Rio Tinto, koja želi da otvori rudnik litijuma u blizini Loznice, „još 2012. godine izdata građevinska dozvola“.

„Kao ministarka koja se nalazi na jednoj od najvažnijih pozicija koja direktno utiče na zdravlje građana i stanje u životnoj sredini, trebalo bi da zna da je kompanija Rio Tinto tek u 2020. podnela idejni projekat za rudnik litijuma u dolini Jadra na osnovu koga se pribavljaju lokacijski uslovi, a put do građevinske dozvole je i dalje dosta dug i Rio Tinto nema prava da gradi bilo šta u dolini reke Jadar“, stoji u saopštenju.

Pozvali su ministarku da „u najkraćem roku“ pokaže dokument kojim se kompaniji Rio Tinto dozvoljava gradnja u dolini Jadra, navodeći da u suprotnom traže da podnese neopozivu ostavku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar