Foto:N1

Novobeogradski odbor Demokratske stranke je gradskoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica predložio da platoi ispred objekata na Novom Beogradu ponesu imena znamenitih ličnosti iz kulturnog i sportskog života našeg grada i države.

Demokrate su predložile da plato ispred severnog ulaza u Arenu ponese ime Borislava Bore Stankovića, plato ispred Sava centra – Đorđa Balaševića, a plato na kom se nalazi kula Geneks – Mihajla Mitrovića.

DS u saopštenju podseća da je Borislav Bora Stanković, koji je preminuo 20. marta 2020. godine, bio patrijarh košarke u Jugoslaviji, dugogodišnji generalni sekretar FIBA i član MOK.

“Arhitekta Mihajlo Mitrović je preminuo 20. decembra 2018, a ostavio je dubok trag na Novom Beogradu. Po njegovim projektima izgrađeni su: Hotel „Putnik“, Crkva Svetog Vasilija Ostroškog i Zapadna kapija Beograda – kula Geneks kao kruna njegovog stvaralaštva i spomenik kulture”, piše u saopštenju.

Demokrate navode da je pesnik, kantautor i književnik Đorđe Balašević preminuo 19. februara 2021, te da je u Centru Sava održao brojne koncerte za pamćenje i naročito dubog trag ostavio na polju promocije mira, tolerancije, pomirenja i prijateljstva.

BONUS VIDEO Zašto je izgradnja muzeja Đorđa Balaševića podelila Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar