Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC, Nemanja Jovanović/Nova.rs, Twitter

Premijerka Ana Brnabić nastavila je u 2023. godini ono što je "uspešno" započela u prethodnoj - tviter raspravljanje sa političkim neistomišljenicima. U poslednjoj epizodi, u "pomračenju" predsednice Vlade "stradala" je savetnica u kosovskoj vladi Rada Trajković.

Najpre je premijerki zasmetao intervju u Danasu sa Slavišom Ristićem, narodnim poslanikom sa Kosova koji je, analizirajući politiku aktuelne vlasti, rekao da „posle svake Vučićeve misije na Kosovu i Metohiji sve manje Srba i Srbije“.

Pročitajte još...

„A sagovornik: čovek u čije vreme se desio pogrom srpskog naroda na KiM, koji je iz zatvora pustio albanske teroriste i ubice, u čije vreme je Priština proglasila nezavisnost, a oni reagovali saopštenjem za medije… Vrli junaci u borbi za KiM. Sramota se zove imenom tvojim“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Nakon tog tvita, reagovala je savetnica u Vladi Kosova Rada Trajković koja je istakla da se Brnabić upoznala sa političkog pluralizma u medijima. Očigledno jeoj je to stran koncept.

Nije se dugo čekalo na odgovor premijerke Brnabić:

„Sve puca od pluralizma! Začudo, nikako u tolikom pluralizmu da se provuče da je Aleksandar Vučić nekad nešto dobro uradio (autoput, brzu prugu, smanjio nezaposlenost, otvorio fabriku…). Ne, pluralizam vam se svodi na to da se udara po njemu svaki dan, sa desna i sa leva“, napisala je Brnabić i dodala:

„On je i ratni huškač, i pravi previše ustupaka. On je i čedo ruske politike, i doveo ga zapad. Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem – mržnja prema Vučiću, tj. klasični politički monizam. Da nije toliko brutalno očigledan, možda bi i prošao u tim jadnim oblandama pluralizm“, zaključila je Brnabić.

A kako je premijerka u godini za nama koristila Tviter i s kim se sve „obračunavala“, potvrđujući status „hladnog oružja Vučićeve Tviter diplomatije“, pročitajte u posebnoj vesti.

Bonus video: Tviter diplomatija: Zašto je Ana Brnabić uvek spremna za oštar odgovor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare