Aleksandar Ivanović i Milica Vojinović Foto:N1

"Boban Bogdanović je u intervjuu za KRIK izneo puno detalja, neko mora da ispita svaku činjenicu. Ukoliko se ustanovi da ima elemenata istine, onda se zna šta se radi u ozbiljnoj državi", poručio je bratanac Olivera Ivanovića, Aleksandar. Novinarka KRIK-a Milica Vojinović napominje da Bogdanović nije odbio poligraf, kako je MUP saopštio, već da nije želeo odmah posle saslušanja, nego neki naredni dan. Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

Porodicu uznemiri takva stvar, kaže Aleksandar Ivanović za N1 i dodaje da je pogledao intervju i pokušao da analizira način na koji Boban Bogdanović govori.

„Bio je smiren, staložen, uverljivo je iznosio podatke. Uverljivo možete i neistinu da iznesete, ali i vrlo tačne podatke, nije to tema kojom sme i treba da se bavi porodica. Tužilac treba da se bavi, ne sme je preskočiti. Komentar Brnabić ne priliči ni da ste nekoga pronašli na ulici, ona ne treba da se bavi ovim pitanjem, a još manje da se ovako oglašava. Promil nade gajim da će ovog puta neko stvarno da kaže – ovo je prevršilo svaku meru kakva god da je istina“, napominje Ivanović  za N1.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović objasnila je ko je Bogdanović koji je govorio za njihov portal.

„Boban Bogdanović je prijatelj Aleksandra Gligorijevića, koji je kriminalac, visoko pozicioniran član klana do jednog momenta, na kraju je nastradao od klana. Ono što je važno je da je Boban njegov blizak prijatelj. Nama je prvo bio fokus da proverimo istinitost tog odnosa, videli smo poruke u kojima se vidi da su bili bliski prijatelji. On je kasnije objasnio da se poznaju od detinjstva. Imamo nekoga ko je bio blizak sa jednim kriminalcem koji je znao šta se desilo u slučaju Olivera Ivanovića. On je dobio novac od Belivuka i isplatio ga Lainoviću, koji mu je rekao da je novac dobio jer je izvršio ubistvo“, priča Vojinović.

Odmah nakon što je intervju objavljen, Bogdanović je otišao u Tužilaštvo, kaže Vojinović.

Opširnije pročitajte na sajtu N1:

BONUS VIDEO: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića. Ko opstruiše istragu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar