Foto: Uglješa Bokić/Nova.rs

Građanski pokret Bravo! je danas, na dan rođendana Novog Sada u Radničkom domu u Novom Sadu obeležio godinu dana postojanja. Iz ovog pokreta su iskoristili ovaj događaj kako bi zvanično saopštili da izlaze na izbore u Novom Sadu.

Radnički dom je bio popunjen članovima pokreta Bravo! kao i građanima koji podržavaju ovaj pokret.
Program je počeo uživo izvođenjem pesme „Bella Ciao“ nakon čega se okupljenima obratio voditelj programa i član aktiva pokreta Petar Holik, zahvalivši se svima na podršci u proteklih godinu dana, nabrajajući šta je ovaj pokret radio u predhodnoj godini.

On je posebno istakao borbu za Šodroš, protivljenje donetom GUP-u i proteste „Srbija protiv nasilja“. Istakao je i to da su članovi ovog pokreta zbog njihovog aktivizma zaradili preko 60 krivičnih i prekršajnih prijava.

Prvi se prisutnima obratio član aktiva pokreta Aleksandar Lazarević koji je u svom govoru saopštio da ovaj pokret izlazi na izbore.

„Večeras izjavljujemo da ćemo na proleće izaći na crtu korumpiranoj novosadskoj vlasti i biti nova snaga koja je nedostajala da konačno i trajno budu poraženi“

Pročitajte još:

Nakon njega sa bine se prisutnima obratilo još nekoliko članova aktiva ovog pokreta među kojima su: profesorka Novosadskog univerziteta Bojana Bodroža, Marija Srdić, Miran Pogačar i drugi.

Brajan Brković, takođe član aktiva ovog pokreta, je sa bine poručio okupljenima da na proleće biraju između „Novog Sada na vodi“ i „Novog Sada na slobodi“.

U kratkoj izjavi za naš portal Miran Pogačar je potvrdio izlazak na izbore ovog pokreta.

„Definitivno izlazimo na lokalne izbore 2024. godine“, kategoričan je Pogačar

On navodi dalje da će najverovatnije samostalno izaći na lokalne izbore.

„Nama je na prvom mestu interes građana, i rušenje ove vlasti, ali ono kako smo mi počeli, sami i nezavisni tako nameravamo i da ostane. To naravno ne isključuje mogućnost saradnje sa onima koji su otvoreni za razgovore i protiv su ove vlasti“, zaključuje Miran Pogačar.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare