Foto: 021.rs

Članove stranke Zajedno napala je, oko 16 časova, na Petrovaradinskoj tvrđavi, grupa maskiranih mladića, saznaje 021.rs.

Aktivisti i aktivistkinje stranke Zajedno napadnuti su u petak poslepodne u Novom Sadu  na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopšteno je iz te političke partije.

Oni su u trenutku napada iscrtavali jedan transparent u cilju izvođenja akcije novosadskog odbora stranke, navodi se u saopštenju.

Njima je s leđa prišla grupa od desetak momaka sa maskama na licu koji su napali jednog aktivistu koji je zadobio lakše povrede i oteli transparent. Nakon toga napadači su se podelili u par grupa i pobegli u nepoznatom smeru.

„Stranka Zajedno najoštrije osuđuje napad na naše funkcionere i aktiviste u Novom Sadu i zahtevamo od policije da u najkraćem roku pronađe i privede pravdi izgrednike. Ovo nas neće sprečiti i zaustaviti u tome da zajedno sa svim građanima i građankama radimo na stvaranju uslova za bolji život za sve ljude u našoj zemlji“, saopštila je stranka Zajedno.

Doktorka Hitne pomoći Nikolina Marić rekla je za 021.rs da su, po pozivu policije, na Petrovaradinsku tvrđavu došli da pregledaju tri osobe.

„Jedan od mladića je odbio pregled, dok kod dvoje nisu ustanovljene ozbiljnije povrede“, navodi Marić.

Napadači su oteli transparent koji su aktivisti pisali u sklopu priprema za akciju u Novom Sadu.

Sve se odigralo u jednom šancu u blizini Akademije umetnosti.

Na snimcima koje su iz Zajedno objavili na društvenim mrežama vidi se da su skoro svi mladići koji su ih napali bili maskirani i imali ili kapuljaču ili kačket na glavi.

Policija je obaveštena o ovom događaju, uzete su izjave od članova Zajedno i u toku je potraga za napadačima.

BONUS VIDEO: Udario me u j**a“: Oglasio se Ćuta o napadu SNS kabadahije iz Žagubici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar