Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na inicijativu Novog Optimizma, uz odobravanje i saradnju Jelene Mihajlović iz Pećinaca 31. avgusta održaće se skup "Pećinci i cela Srbija protiv nasilja".

„Za partnere imamo pristanak i Studenata protiv nasilja ,sindikata prosvete i mnogo svojih saradnika i prijatelja iz cele zemlje.Pozvao bih svakako i organizatore protesta Srbija protiv nasilja, ali i organizatore iz svih drugih gradova. Ideja je da to bude nulti tzv. jesenji protest, dan pre početka školske godine, tamo gde se dogodilo veliko ljudsko nasilje nad Jelenom Mihajlović, njenom porodicom i njenim detetom, koje zbog fašističke diskriminacije nije godinu dana išlo u vrtić u Pećincima“, naveo je u saopštenju Branislav Guta Grubački iz Novog optimizma.

Kako je navedeno u saoštenju, iz Novog optimizma su naveli da su obavljeni sa porodicom Mihajlović, Pavlom Cicvarićem i drugim studentima.

„Ideja je da se pojave na bini ljudi sa najdrastičnijim primerima nasilja nad njima, 100 javnih ličnosti koji bi se u Pećincima pojavili i 1.000 autobomila iz cele zemlje i simbolično označili novi početak i novi zamah protestima“, naveli su iz Novog optimizma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar