Jelena Mihajlović Foto: N1

Godinu dana deci Jelene Mihajlović iz Pećinaca nije omogućeno da pohađaju vrtić. Đorđe Milićević, v.d. minista prosvete u odgovoru poslaniku Zoranu Lutovcu potvrdio je da su deca u Pećincima mimo Zakona ispisana iz vrtića "Vlada Obradović Kameni" u Pećincima.

Milićević je u odgovoru, između ostalog, naveo da su se stekli uslovi da pokrajinski prosvetni inspektori podnesu prekršajnu prijavu protiv direktora vrtića.

„Čula od gospodina Lutovca za ovoj dopis, ne verujem da će to nešto puno promeniti. Jedna članska karta jedne male direktorice iz jedng malog vrtića u Pećincima vredi više nego reč ministra iz socijalističke stranke“, ističe majka Jelena Mihajlović za N1. 

Ona naglašava da direktorka nije vratila decu u vrtić, a imala je rok od osam dana koje je ministarstvo naredilo.

„Ja mislim da oni ne mogu da reše taj problem i da nisu u stanju. Ministar Ružić godinu dana nije mogao da reši taj problem. Rešavali su ga drugi. Tu je bila i pokrajinska inspekcija i prosvetna inspekcija, oni su uradili nešto što smo svi znali“, objašnjava majka iz Pećinaca.

Ona naglašava da se od prvog dana znalo, da deca kada se jednom upišu u vrtić imaju pravo da do osnovne škole pohađaju taj vrtić, kao i da je puno dece stavljeno na listu čekanja.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je reč o izjavama predsednika Srbije Aleksandara Vučića da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke ili druge pripadnosti svojih roditelja kao i da će on kao predsednik učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima, Jelena Mihajlović smatra:

„Pa predsednik je hteo samo malo da zamaže nama oči. Oni ne mogu da vladaju ovom situacijom, postoji neko iznad njih i predsednika i ministra i oni neće da reše taj problme, ili ne smeju, ne znam“, prenosi N1. 

Kao rešenje za ovakvu situaciju, majka iz Pećinaca predlaže:

„Pošto socijalisti treba da izaberu novog ministra, možda da predložimo neku babu. Ona će biti hrabrija od svih ministara koji su do sad bili. Dovedite gospodo tu babu, ona je odlučnija i zaštitiće decu, nastavnike, profesore i vratiti ugled prosveti.“

S obzirom na to da je Jelena Mihajlović govorila na protestima protiv nasilja, sankcije zbog toga nisu izostale.

„Kud ću goru posledicu da imam nego što su mi dete izbacili iz vrtića i dete već godinu dana ne može da ide u vrtić. Ovo je jedini način da pokažem na protestima da postoje još neki hrabri ljudi i ohrabrim neke ljude da izađu na proteste. Ako decu našu ne budemo zaštitili, pa đaba nam sve što imamo“, smatra Jelena.

Milorad Pantić Luki poverenik SNS-a za Pećince, tužio je Jelenu Mihajlović, a ročišta su u toku.

„Ako se neko bavi politikom on mora da trpi kritike, a ne da ide da se tužaka sa ženema po selu“, zaključuje ona.

***

BONUS VIDEO: Atmosfera nasilja ne jenjava: Tačno 40 dana od masakra u Ribnikaru deci glumaca upućene pretnje zbog podrške protestima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare