Aleksandar Vulin i Sergej Lavrov Foto:EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin trenutno je u Moskvi, gde kako se može videti iz saopštenja koja dolaze iz njegovog kabineta razgovara o antiruskoj histeriji i bezbednosnoj saradnji. Međutim, Vulin ne bi bio Vulin, da mu se ne omakne poneki diplomatski skandal, pa je tako usred razgovoora sa ruskim visokim zvaničnicima rekao da je za "rat dovoljna samo jedna budala". I to u trenutku dok predsednik Rusije Vladimir Putin sprovodi agresiju nad Ukrajinom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se u ponedeljak s ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, a razgovarao je i sa ruskim zamenikom ministra odbrane Aleksandrom Fominom.

Vulin je na tim sastancima istakao da Srbija “ne zaboravlja vekovno bratstvo” i da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i “nije postala deo antiruske histerije”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Pročitajte još...

Srpski ministar policije poručio je i da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju države Kosovo.

Međutim u jednom od svojih govora za stolom sa ruskim zvaničnicima Vulin je izgovorio sledeću rečenicu:

„Za mir je potrebno bar dvoje, a za rat je dovoljna jedna budala“.

Kao da nije svestan činjenice da je upravo ruski predsednik Vladimir Putin započeo ratne sukobe u Ukrajini, koji traju već mesecima.

Ovo nije ni prvi ni poslednji ozbiljan gaf srpskog ministra unutrašnjih poslova, a videćemo da li će i on proći bez posledica.

BONUS VIDEO: Razlozi zbog kojih Vulin ne može više da bude ministar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare