Foto: Nova S

Pokret Novi 6. oktobar saopštio je da načelno podržava stav Glavnog odbora Stranke slobode i pravde da partnerima iz opozicije predloži generala Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Predsednik Novog 6. oktobra Vojin Rakić prokomentarisao je za portal N1 stav Pokreta po pitanju podrške kandidaturi Zdravka Ponoša.

„Stručne i političe kompetencije, karakterne osobine i opšti utisak koji ostavlja preporučuju Zdravka Ponoša da bude predsednik Srbije. Ovo mišljenje o Ponošu kao kandidatu koga cenim kao najpogodnijeg za poziciju predsednika Srbije izneo sam još u decembru 2020. i nekoliko puta ga javno ponovio. Za nas po tom pitanju odavno dileme nema“, naglasio je Rakić.

Iz Novog 6. oktobra podsetili su da je Zdravko Ponoš bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije, šef kabineta predsednika Generalne skupštine Organizacije Ujednijenih nacija, kao i da se školovao u bivšoj Jugoslaviji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcarskoj, što mu sve obezbeđuje odgovarajuće međunarodno vojno, diplomatsko i opštepolitičko iskustvo. Dodaje se i da je Ponoš bio učesnik rata 1999. godine, tokom kog je Srbija bila bombardovana.

BONUS VIDEO: Đilas predlaže Ponoša za kandidata opozicije na predsedničkim izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare