Jeremić: Aleksić je naš prvi izbor, ali smo spremni da podržimo Ponoša

Politika 24. jan. 202222:45 > 22:50
Podeli:
Foto: Newsmax Adria

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se prilikom određivanja kandidata opozicije za predsednika Srbije ne bi trebalo voditi bilo kakvim ličnim, partijskim ili nekim drugim posebnim interesima i da je važno očuvati jedinstvo koalicije Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke.

„Prvi izbor Narodne stranke je Miroslav Aleksić. Po mom mišljenju, i Aleksić i Zdravko Ponoš su dobri kandidati, to su bili nekada moji bliski saradnici, Aleksić je to i dalje, ali mislim da u tome ne bi trebalo da budemo vođeni ličnim, partijskim ili nekim drugim posebnim interesima“, rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

On je dodao da su u Narodnoj stranci spremni da podrže i Ponoša na predstojećim izborima.

"Bez obzira što je Ponoš napustio sve rukovodeće funkcije u Narodnoj stranci, uključujući i mesto prvog čoveka beogradskog odbora svega nekoliko meseci pred beogradske izbore, bez obzira što je član Narodne stranke koga predlaže predsednik SSP Dragan Đilas, mi smo spremni da ga podržimo", kazao je Jeremić za Newsmax Adria.

Narodna stranka saopštila je juče da je u koaliciji dogovoreno da budu obavljena dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnjenja koja bi pomogla da se učini „najbolji izbor“.

„Rezultati istraživanja bi trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je podsetila da je u Beogradu 26. novembra 2021. godine sa SSP i DS potpisala koalicioni sporazum kojim je predviđeno da će koalicija konsenzusom izabrati i predložiti kandidata za predsednika Srbije.

„Narodna stranka će nastaviti da poštuje koalicioni sporazum i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš: Ponos ili stid koalicije?

Komentari

Vaš komentar