Borislav Novaković i Vuk Jeremić Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković reagovao je na odluku da se sa čela Gradskog odbora u Nišu smeni poslanik Ðorđe Stanković, a da kao poverenik bude postavljen poslanik Stefan Jovanović. On kaže za portal Nova.rs, da lider Narodne stranke Vuk Jeremić "bezrazložnim smenama na istaknuta mesta postavlja svoje ljude".

„Ovo je sramna odluka Vuka Jeremića, koji preko izvršnog odbora Narodne stranke, pokušava da stvori lažnu većinu. Nema nikakve sumnje da je ovo osveta zbog činjenice da ogromna većina odbora podržava kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke“, rekao je Novaković za naš portal.

Novaković je istakao da Jeremić „pokušava da na istaknuta mesta postavi svoje ‘ljude od poverenja'“.

„Pošto nema podršku ni u stranci ni u narodu, Jeremić pokušava bezrazložnim smenama, da na istaknuta mesta postavi svoje ‘ljude od poverenja’, kao što je to učinio u Nišu. Ostaje nejasno kako Jeremić misli posle ovih 47 organizacija koje je suspendovao, da to isto učini sa preko stotinu odbora, koji njega ne podržavaju“, rekao je Novaković.

„Katastrofalan rejting koji Jeremić ima kod građana i činjenica da je postao glavna prepreka daljem razvoju Narodne stranke, ovim grubim i ne demokratskim postupcima neće biti osporen, nego potvrđen“, dodao je potpredsednik Narodne stranke.

Podsetimo, poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović imenovan je za poverenika Gradskog odbora Niš, a do sada je na ovoj funkciji bio poslanik Đorđe Stanković.

Kako su ranije u saopštenju centrale Narodne stranke naveli, zadatak Jovanovića biće da organizuje rad Odbora do stranačke skupštine, s obzirom da je mandat Gradskog odbora istekao u februaru.

„Mandat poverenika trajaće 120 dana i on neće biti kandidat za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Niš na izbornoj skupštini gradskog odbora. Niš je grad u kojem opozicija, prema relevantnim istraživanjima javnog mnjenja, ima priliku da pobedi vlast SNS-a i niški odbor Narodne stranke će biti posvećen tom cilju“, naveli su ranije u saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Izjava Borislav Novakovića iz Narodne stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare