Miroslav Aleksić Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je komentarušući današnju sednicu Predsedništva te partije rekao da ovo sada predstavlja "frontalni sukob predsednika te stranke Vuka Jeremića i njega".

„Posle ovog današnjeg Predsedništva mogu reći da, zato što ovo ne da nisam očekivao, ali zgranut sam načinom na koji se poneo deo rukovodstva stranke. To ne liči na jednu demokratsku stranku koja želi da bude drugačija od onoga što se gledamo u Srbiji“, rekao je Aleksić za N1 odgovarajući na pitanje da li ovo sada predstavlja frontalni sukob Jeremića i njega.

Aleksić je rekao da se „dosta loše oseća zbog toga“.

„Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi tako nešto moglo da se dogodi, ali očigledno da nemamo svi iste ciljeve i namere u političkoj borbi, neko vidi na jedan, a neko na drugi način. Na kraju će građani Srbije da cene i mene i druge u stranci“, rekao je on i dodao da ne voli što se to tako dogodilo.

On je za TV N1 rekao i da on sa tim ljudima „šest godina trčao po Srbiji sa iskrenim ubeđenjem“.

„Predsednik stranke Vuk Jeremić je danas uradio nešto, najblaže rečeno, neuobičajeno. Mimo dnevnog reda razrešio je predsednika pokrajinskog odbora za Kosov Žarka Ristića, zatim Lazara Paunovića predsednika omladine, onda je koptirao 3-4 nova člana i onda je kao dopunu na dnevni red stavio razrešenje predsednika i članova Izvršnog odbora. Da bi se to dogodilo potrebna je dvotrećinska većina i samo u posebnim slučajevima to može da radi Predsedništvo. Inače je u nadležnosti Glavnog odbora“, rekao je Aleksić.

On je ocenio i da se to desilo verovatno zato što „80 odsto odbora podržava da se on na najavljenoj stranačkoj skupštini kandiduje za predsednika Narodne stranke“.

„Očigledno je njihova namera da se kontroliše taj proces izbora predsednika stranke, jer upravo izvršni odbor ima mogućnost da određuje kvote, da raspušta odbore i postavlja nove poverenike“, rekao je Aleksić.

„Pokušaće da ljude koji bi podržali moju kandidaturu spreče da budu delegati“, dodao je on za TV N1.

On je naveo i da je Narodna stranka „proistekla iz nekadašnje njegove stranke Narodni pokret Srbije“.

U slučaju da ga ne izaberu za predsednika Narodne stranke Aleksić navodi da će dalje korake dogovoriti zajednički sa odborima koji ga podržavaju.

„Ja se borim protiv ovakvog režima. Suština je da od ove borbe neću odustati sve dok me podržavaju članovi i odbori stranke“, poručio je Aleksić.

***

BONUS VIDEO – Miroslav Aleksić sa skupa podrške inspektoru Mitiću ispred Specijalnog suda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare