Borislav Novaković Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je danas tužilaštvo da pokrene istragu o krivičnoj odgovornosti za "katastrofalnu rekonstrukciju" bazena u centru Spens u Novom Sadu, za koju je potrošeno milion evra, "a nije urađeno ništa", saopštila je danas Narodna stranka.

Novaković je na konferenciji za novinare rekao da su dva dokumenta, koja su izradili profesori Fakulteta tehničkih nauka, analiza propusta prilikom sanacije bazena i studija o ispravljanju grešaka i manjkavosti, dovoljni za brzo pokretanje istrage.

Dodao je da bi da bi prvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević trebalo da bude pozvan na saslušanje „jer bez njegove saglasanosti nijedan dinar ne bi mogao da bude potrošen“.

Naveo je i da postoji odgovornost i za „katastrofalno projektovanje“, za način izvođenja radova, „pošto je konstatovano mnogo grešaka“ i odgovornost za nadzor.

Novaković je podsetio da je Vučević ranije rekao kako očekuje od pravobranilaštva da reaguje i proceni da li će pokrenuti krivični ili parnični postupak zbog „skandalozne rekonstrukcije bazena“, ali da se pravobranilaštvo još nije oglasilo.

On je naveo da su profesori Fakulteta tehničkih nauka konstatovali kako ne postoji elaborat o stanju konstrukcije bazena pre sanacije, niti tehnička skica sa položajem i vrstama oštećenja, ni fotodokumentacija, i upitao kako je onda moguće bilo obaviti sanaciju“.

BONUS VIDEO:  Razbijanje prozora sedišta SNS u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar