Nebojša Novaković / FOTO: Screenshot

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković izjavio je danas da se "u isto vreme kada režim Aleksandra Vučića rekordno zadužuje građane Srbije uzimajući kredit kako bi finansirao izgradnju puteva čije su cene barem duplo veće nego realne i angažujući najčešće kineske firme, sličan proces odvija i s izgradnjom železnica".

„Kao što nismo odustali od borbe za istinu kada je u pitanju izgradnja Fruškogorskog koridora, nećemo odustati ni od otkrivanja drugih mutnih poslova SNS-a, jer smo svesni da režim bira poslove skoro isključivo na osnovu koruptivnog potencijala“,  izjavio je Novaković.

Prema njegovim rečima, koliko su procedure i transparentnost bitni „pokazuje i primer izgradnje pruge koja će spojiti Srbiju i Severnu Makedoniju, krenuti iz Beograda i biti duga čak 340 kilometara“.

„Kako će deo finansiranja projekta preuzeti Evropska unija, poštovanje pravila i procedura Evropske unije biće neophodno, i zato će izgradnja Srbiju koštati 1,2 milijarde evra, dok će EU bespovratnim sredstvima učestvovati u pokrivanju troškova sa barem 600 miliona evra“, naveo je Novaković, saopštila je danas Informativna služba DS.

„S druge strane, vidimo kako je režim sklopio dogovor sa Kinom radi izgradnje pruge između Novog Sada i Beograda, pruge od svega 86 kilometara koja će da košta neverovatnih 705 miliona evra, a najavljena je i pruga Novi Sad-Subotica koja će nas koštati skoro milijardu evra. Kina, na osnovu međudržavnih sporazuma, preuzima sve više poslova u Srbiji, cene neopravdano rastu i sve se više udaljavamo od Evropske unije. Takvi potezi će nas skupo koštati, kako finansijski, tako i politički, a najveću cenu platiće gradjani Srbije“, ocenio je Novaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare