Nebojša Novaković / FOTO: Screenshot

Napad potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića na predsednika Demokratske stranke dr Zorana Lutovca, u kojem ga je vređao i optužio da priziva nasilnu promenu vlasti, dokazuje da je predsednik DS-a bio potpuno u pravu kada je rekao da će ovog puta pobuna biti odgovor na pokušaj vlasti da organizuje lažne izbore, piše u saopštenju demokrata.

Prema rečima predsednika Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Nebojše Novakovića, Vučevićev napad na Lutovca takođe pokazuje da se perjanice SNS-a i dalje nadaju da će krađom izbora i ogoljenom tiranijom u nedogled moći da vladaju Srbijom. Kako je objasnio, pobuna je legitimno pravo svakog građanina koji ne želi da bude podanik kriminalizovane i korumpirane vlasti.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

„Vučević kaže da je Lutovac hrabar samo na rečima, a građani Novog Sada znaju da je Vučević hrabar samo kad uz sebe ima kriminalce i batinaše koje je, kao nijedan gradonačelnik u istoriji Novog Sada, potpuno integrisao u sve vladajuće strukture u gradu. Novi Sad je danas zarobljen grad baš kao što je Srbija pod Vučićem zarobljena država. Zarobili su je lažima, strahom, nepravdom i beznađem. Pravo je i obaveza ljudi, građana Srbije, da takvu vlast sruše. Ako im to ne bude omogućeno kroz slobodne i poštene izbore, ostaju im samo građanski otpor i pobuna. To je smisao reči predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca“, izjavio je danas Novaković.

On je podsetio na činjenicu da je upravljanje Novim Sadom od strane nesuđenog ministra pravde obeležilo nasilje nad političkim protivnicima, a da su obračuni kriminalaca na ulicama gotovo svakodnevna pojava.

„Vučević je visoki funkcioner stranke čiji je gotovo svaki istup u javnosti pun nasilja i mržnje i čiji je jedini cilj opstanak na vlasti po svaku cenu. Pri tom je i novosadskom gradonačelniku i svakom drugom članu SNS-a jasno da Srbija nema ni slobodne izbore ni institucije koje su u stanju da te izbore organizuju, a ni slobodne medije. Vučević je napao Lutovca, ali je zapravo pripretio svim građanima Srbije kako ni slučajno ne bi pomislili na pobunu i otpor. Groteskno je kada pristalica rata i politike „100 za jednog“ govori o građanskom miru, piše u saopštenju DS.

Demokratska stranka će, kako ističu, istrajati i u nameri da građanima omogući pravo izbora.

„Kad izbori nisu slobodni i pošteni i kada su mediji zarobljeni, neminovno je da nezadovoljni i poniženi ljudi potraže i druge načine da se suprotstave svevlašću i bezakonju,“ zaključio je Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar