Vladimir Orlić i Katalin Novak Foto:Kabinet predsednika Narodne skupštine

Za izuzetne odnose Srbije i Mađarske zaslužna su jaka i sposobna rukovodstva dve zemlje, izjavila je predsednica Mađarske Katalin Novak u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i izrazila zadovoljstvo zbog potvrde predsednika Aleksandra Vučića da će Savez vojvođanskih Mađara biti deo naredne Vlade Srbije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Rezultati naše uspešne saradnje ogledaju se i kroz brojne zajedničke projekte koji su postali realnost, poput modernizacije železnice, koja predstavlja novu eru kada je reč o saobraćaju u ovom delu Evrope, rekao je Orlić, navodi se u saopštenju.

On je istakao da se dve zemlje zajednički bore za energetsku bezbednost i zahvalio Mađarskoj za mogućnost da Srbiji obezbedi dodatne kapacitete za skladištenje gasa.

To je snažan dokaz našeg prijateljstva i izvanrednih odnosa političkih lidera, rekao je Orlić.

On je zahvalio na podršci koju Mađarska pruža Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i na jasnoj političkoj podršci u svakoj prilici, dok je Novak naglasila da članstvo Srbije u EU može imati izuzetan značaj, kako za Evropsku uniju, tako i za ceo Zapadni Balkan.

U saopštenju Skupštine Srbije se navodi da je Orlić naglasio da bi mu bilo izuzetno zadovoljstvo da njegova prva bilateralna poseta, po stupanju na dužnost predsednika Narodne skupštine, bude upravo poseta Mađarskoj.

BONUS VIDEO: Orbanu orden od patrijarha – kako ga je zaslužio?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar