Janko Langura, Irena Vujović, Novak Đoković
Janko Langura, Irena Vujović, Novak Đoković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Ministarstvo zaštite životne sredine/EPA-EFE/NEIL HALL

Predstavnici svih poslaničkih grupa podržali su danas međunarodne sporazume koje je u Skupštini Srbije predstavila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović. Poslanici su pohvalili predloge, posebno kredit za daljinsko grejanje u Kragujevcu, gde se više neće koristiti ugalj, i samim tim smanjiti zagađenje vazduha.

Više puta se čulo da su Sporazumi o poljoprivrednim proizvodima između Srbije sa Islandom i Švajcarskom daju novi podsticaj poljoprivredi.

Uz povremene kritike na račun bivše vlasti, pre svih Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, poslanici su govorili i o dobroj i hrabroj i odgovornoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je, ipak, bilo više reči o temama na dnevnom redu.

Izuzetak je poslanik SNS-a Janko Langura koji se nije ni osvrnuo na sporazume, već od početka govorio o „pokušaju sramnog atentata“, 2016. godine, na Vučića u Potočarima, i pokazivao naslovnu stranu „Tabloida“ pozvavši nadležne da reaguju.

U nastavku je Langura čestitao Novaku Đokoviću na uspesima.

Novak Đoković na Vimbldonu; Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

„Ono što Đoković radi na polju svetskog tenisa, to Vi, ministarka, radite na polju zaštite životne sredine“, rekao je Ireni Vujović.

Raspravi u sali prisustvuje oko 30 narodnih poslanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare