Zoran Živković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nova stranka čestitala je novoizabranom rukovodstvu Pokreta slobodnih građana (PSG), na čelu s novim predsednikom Pavlom Grbovićem, i pozvala sve stranke i organizacije liberalne orijentacije da, rukovođene iznad svega interesima građana, pristupe ozbiljnim međusobnim razgovorima i pripremama za predstojeću političku borbu.

„Posle današnje Izborne skupštine PSG-a, na kojoj je najavljen početak procesa ujedinjenja s Novom strankom, pozivamo da se nedavno započeti razgovori opozicionih stranaka i pokreta ne samo nastave već i intenziviraju, kako bi rezultirali stvaranjem snažnih liberalnih i socijaldemokratskih snaga koje će pred javnost izaći sa jasnim zahtevima i konkretnim predlozima“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Ta stranka ocenjuje da je opoziciona politička scena Srbije danas isuviše razuđena i kao takva preslaba da bi se „suprotstavila snažnom političkom protivniku, aktuelnom režimu, koji ne bira sredstva zarad zacrtanog cilja“, tako da je ukrupnjavanje neophodno.

„Pažljivo slušajući apele građana Srbije, koji svakodnevno pozivaju na osnaživanje opozicije i jasne korake u borbi protiv režima, ističemo da je ovo trenutak kada je neophodno da političke razmirice i sve međusobne razlike ostavimo po strani i vratimo se za pregovarački sto i nastavimo započeto, a to je kreiranje jasnog liberalnog fronta koji će, uz podršku svih građana Srbije, nastaviti političku borbu da lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država. Pridružite nam se“, ističe Nova stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar