Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aktuelni predsednik Nove stranke rekao je za portal Nova.rs da razgovori njegove stranke i PSG o ujedinjenju traju već duže vreme, te da je cilj jačanje demokratskog fronta opozicije.

On je na taj način prokomentarisao najavu Pavla Grbovića, novoizabranog predsednika Pokreta slobodnih građana, da će se u narednom periodu intezivirati razgovori o ujedinjenju sa Novom strankom.

“Cilj ujedinjenja je jačanje demokratskog fronta opozicije. Mi ćemo imati konferenciju sledećeg vikenda na kojem će se izabrati novo rukovodstvo stranke. Nakon toga će se pristupiti daljem planiranju oko ujedinjenja“, naveo je on.

Pročitajte još...

Živković nije želeo da govori o detaljima ujedinjenja, kratko odgovorivši da će se više znati nakon izborne konferencije njegove partije, a na pitanje koja će biti njegova funkcija u novoj organizaciji, on je naveo da će biti samo član stranke.

Podsetimo, danas je u Kombank dvorani u Beogradu za novog predsednika Pokreta slobodnih građana izabran Pavle Grbović, koji je na tom mestu nasledio Sergeja Trifunovića. Na izbornoj Skupštini, novoizabrani predsednik PSG  je najavio  proces ujedinjenja sa Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrednosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar