Ana Brnabić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ana Brnabić biće mandatar nove Vlade Srbije, saznaje Nova.rs.

Na sednici Predsedništva SNS odlučeno je da Brnabić ostane i dalje na toj funkciji.

Inače, sednica rukovodstva SNS protekla je bez ikakvih trzavica i nije bilo vidnog nezadovoljstva vrha stranke zbog odluke Aleksandra Vučića da Ani Brnabić poveri još jedan mandat.

O radu Ane Brnabić na sednici su govorili visoki funkcioneri SNS koji su sa njom blisko sarađivali.

Nakon sednice Predsedništva Siniša Mali je izjavio da je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Napomenuo je da će biti rotacija, da te je to dozvoljeno, kao i da će biti novih lica u vladi.

„U narednih sedam dana biće održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena“, zaključio je Mali.

Kao kandidati za novu vladu ranije su pominjani upravo Siniša Mali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je u međuvremenu ponovo izabran za prvog čoveka srpske Atine.

Inače, sednica Predsedništva SNS stranke na kojoj je glavna tema bilo formiranje nove Vlade Srbije, trajala je manje od sat vremena.

Ana Brnabić, koja je važila za kandidata za budućeg mandatara nove vlade, kako je javio reporter Nova.rs, sa sastanka je izašla nasmejana.

Inače sednici predsedništva SNS prisustvovali su Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Ana Brnabić, Bratislav Gašić, Zlatibor Lončar, Marko Đurić, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Nela Kuburović, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Maja Gojković i Miroslav Čučković.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare