Karikatura: Dušan Petričić/Nin

U svojoj novoj karikaturi za nedeljnik NIN, naš poznati karikaturista Dušan Petričić predstavio je odnos predsednika Srbije Aleksnadra Vučića i najvećih svetskih lidera, kao i kako Srbija prolazi u čitavoj toj priči.

Na karikaturi, pored Donalda Trampa, predsednika SAD, nalaze se kancelarka Nemačke Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, šef ruske države Vladimir Putin i prvi čovek Kine Si Đi Ping.

Odnos predsednika Srbije i svetskih lidera, Petričić je predstavio kao ponizan, te tako dok oni izuveni čekaju da im Vučić ljubi noge, dok su država Srbija i njeni građani su bačeni sa litice.

Pročitajte još...

Podsetimo, još jedna karikatura je protekle nedelje izazvala veliku pažnju javnost, a njen autor je Predrag Koraksić Koraks.

Korkasova karikatura za dnevni list „Danas“ šalje provokativnu, direktnu sliku i poruku. Na njoj je naslikan predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji slamčicom pije krv iz glave mladića kojeg za to vreme batinaju.

U izjavi za naš portal Koraks je rekao da je karikatura inspirisana poslednjim nasilnim dešavanjima u Novom Sadu i snimcima koji su uznemirili javnost. Reč je, objašnjava Koraks, o metafori koja oslikava današnju vlast i prvog čoveka države.

Ilustracija: Corax/Danas.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare