Ana Grozdanović Foto: Screenshot/ YouTube/ Ana Grozdanović SPS

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu ogradio se od predloga poznate socijalistkinje iz tog grada Ane Grozdanović da se svaki negativni komentar o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kažnjava zatvorskom kaznom.

„To je lični stav Grozdanovićeve, iznet na privatnom profilu i radi se o pojedinačnom mišljenju. Svaki član stranke ima pravo na sopstveno sagledavanje aktuelnih društveno-političkih pojava, što većina njih svakodnevno čini na aktuenim društvenim mrežama. Takvi stavovi, mišljenja i inicijative, nisu zvanični stavovi SPS-a u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete“, kazali su u Gradskom odboru SPS-a.

U saopštenju se ističe da niški odbor SPS-a najoštrije osuđuje svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika, pojedinih članova Vlade i njihovih porodica“.

„Mi živimo u pravno uređenom društvu u kome je Ustavom garantovana sloboda govora našim građanima. Takođe, u tako uređenom sistemu, svako nepoštovanje zakona treba biti sankcionisano. Republika Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju, odnosno postupaju i reaguju. Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo“, naveli su niški socijalisti.

Ana Grozdanović, pravnica po struci, uzburkala je javnost prošle nedelje kada je zamolila svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da dignu glas i izbore se za zakon kojim bi se kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države bude kažnjen zatvorskom kaznom.

„Da se dokoni nauče pameti, da se predsednik na svaki način mogući zaštiti, jer je ovo sve planski da bi mu crpeli energiju u trenutku kada su velike odluke pred njim! Ti hrabri momci će taman pročtati tamo koju knjigu malo se edukovati, trenirati čime će biti zadovoljniji sobom i razmisliti o svom ponašanju ubuće“, napisala je Grodanović na svom Instagram nalogu.

Samo par dana nakon te objave, takođe je na Instagram nalogu napisala da je obezbedila posao i mesečnu nagradu od 50.000 dinara, za sve samohrane majke koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje.

„Ja nisam neko ko zaboravlja one koji su bili uz mene i pomagali da svaku svoju ideju pretvorim u delo. Kao samohrana majka vrlo dobro znam kako izgleda izdržavanje deteta, kuće, sebe…kako je to kad ostaviš dete kod kuće, a ti juriš da nešto stvoriš baš tom detetu…

Tako da sve samohrane majke kraljice koje su pomogale i bile 24/7 dostupne meni tokom kampanje biće nagrađene svakog 15 -tog u mesecu sa 50.000 dinara narednih godinu dana, pored posla kojoj sam svakoj od njih obezbedila. Ovo je lična zahvalnost za lojalnost i pomoć”, napisala je ona na Instagramu.

Grozdanović nije odgovoril na pitanje portala Nova.rs odakle će stizati novac koji će uplaćivati samohranim majkama.

Ona je široj političkoj javnosti postala je poznata krajem prošle godine, kada je na skupu socijalista u Nišu između ostalog kazala da su „samo hrišćani pravili katodne i radio cevi“ i da narod treba da se raduje jer će „samo u jednoj sekundi velika svetlost s neba da se pojavi, zbog koje će ljudi pomisliti da je u toku nuklearni rat“.

Grozdanović je svakako jedna od najpoznatijih članica SPS-a u Srbiji, a na društvenim mrežama ima 110.000 pratilaca.

***

BONUS VIDEO: Srbija stvara – mlada SPS influenserka iz Niša: Hrišćanske katodne cevi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare