Ivan Ninić Foto: Nova

Advokat Ivan Ninić rekao je u večerašnjem "Utisku nedelje" na kraju emisije odgovarajući na uključenje Predraga Koluvije da vlasnik "Jovanjice" ima "svog advokata, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

Ninić je naveo da jedino sa čime može da se složi sa Koluvijom jeste da to da „ne postupa u ovom predmetu i da nije advokat“.

„Koluvija bi trebalo da zna da ovaj predmet nije o nekom tamo rataru oko neke međe, već je predmet koji prevazilazi sve nas i skandal koji nije viđen u ovoj zemlji“, rekao je Ninić i dodao da „svako od nas treba da ima stav o Jovanjici“.

On je istakao da je „Jovanjica“ nešto što „razara ovo društvo, pravosuđe, policiju i službe bezbednosti“.

„Ja Koluviju ne poznajem, ja njemu želim da u zakonitom postupku dokaže svoju nevinost, ne osporavam mu pravo da bude vernik, da posećuje Hilandar i da gostuje u emisijama, da izabere način na koji će imati svoj nastup. Ja vidim danas se slikao sa državnim sekretarom iz Čajetine i on je čovek blizak državnim funkcionerima… Ja sam sebi dao za pravo da komentarišem Jovanjicu, jer želim da živim i radim u ovoj zemlji. Ja nisam konzument proizvoda s Jovanjice, ali sam konzument pravosudnog sistema, ja sam svakog dana u sudu, u tužilaštvu i u policiji. Ja želim državu u kojoj važe osnovni principi vladavine prava“, naglasio je Ninić.

Naglašava da „više veruje Mitiću i Milenkoviću u odnosu na Koluviju kome neću verovati“.

„On (Koluvija ima svog advokata, to je predsednik države… Ako je Vučić sebi dao za pravo da se uključi iz Dubaija pre godinu i da abolira Koluviju od svega, da marginalizuje tu tonu marihuane koja je pronađena i da kaže da to nije ništa strašno i da tamo neki čovek čami u pritvoru i da najavi obračun sa inspektorom Milenkovićem, koji se kasnije i desio, onda ja dajem sebi za pravo da imam stav kao građanin o tome šta je Jovanjica i koliko je opasna za sve generacije i buduće naraštaje“, rekao je on.

„Ovo je u domenu priče o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i ovome svako mora imati stav i mišljenje, bez obzira što ne učestvujete u postupku i ovo je moj odgovor Koluviji“, rekao je Ninić.

Jelena Zorić je nakon uključenja Koluvije rekla da nije istina da je lagala za pretnje i dodala je da je „od reči do reči prenela šta joj je rekao Koluvijin branilac“.

***

BONUS VIDEO – Predrag Koluvija se uključio u „Utisak nedelje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar