Nikola Jovanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović, izjavio je, pred održavanje današnje sednice Skupštine grada Beograda, da je prestonička vlast u prethodna dva meseca svojim odlukama napravila ogromnu štetu glavnom gradu Srbije, te da su Beograđani na prethodnim izborima kroz bojkot pokazali da ne podržavaju Srpsku naprednu stranku.

„Oglasili su prodaju Beograđanke, simbola Beograda, i to u jeku korone, na početku ekonomske krize kad su cene nekretnina najniže. Nabavili su luksuzne džipove za komunalnu miliciju, čija je komeracijalna cena preko četrdeset hiljada evra po komadu. Nema komunalca na svetu koji vozi luksuzne džipove i predstavlja javnu službu. Najavilu su betoniranje i stanogradnju u, ni manje, ni više, nego u spomeniku prirode, plućima Beograda – Košutnjaku“, rekao je Jovanović i dodaje da ulice u Beogradu menja čovek(Goran Vesić), koji ne pravi razliku između arhitekte Branka Pešića i nekadašnje istoimenog gradonačelnika prestonice.

„Oni ubijaju širinu, otvorenost i tekovine ovog grada, povećali su cenu za metro u izonosu od dve milijarde evra, a da ašov nije ni zaboden. Ovih pet stvari su se dogodile samo u prethodna dva meseca, kad je održana poslednjea sednice Skupštine grada Beograda. To govori o ludilu i razmerama štete koju ova vlast nanosi našoj prestonici i našim sugrađanima. Beograđani to znaju i zato su bojkotovali njihove lažne izbore. Prema našim procenama, manje od 30 odsto građana je učestvovalo na Vučićevim izborima. Zato mi postavljamo pitanje koga ovi ljudi predstavljaju?  Kakav je njihov legitimitet da nastave štetne projekte i da ruše naš grad“, upitao je Jovanović.

On napominje da je Savez za Srbiju od početka krize izazvane epidemijom koronavirusom predlagao mere, ali da nijedna nije usvojena. Stoga, kako kaže, poziva nadležne u prestonici da daju tačne podatke o broju zaraženih i testiranih u Beogradu.

„Zahtevamo od nadležnih u  Beogradu da saopšte koliko je tačno zaraženih i testiranih na dnevnom nivou. Čujemo da smo žarište i da postoji mogućnost da je svaka druga osoba zaražena. Međutim, ako pogledamo zvanične brojke, možemo da zaključimo da je 0,3 odsto Beograđana zaraženo.  Da li je to tačan broj ili je ipak zaraženo 50 odsto ljudi“, pitao je Jovanović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare