Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Beograđane očekuje tužan spektakl sa izborom novog starog gradonačelnika, jer on nema većinsku podršku i poverenje građana, a nijedan bitan projekat nije uspešno završen u protekle dve godine, što je ogromna hipoteka", izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

“Saziv koji ga bira je pritom proistekao iz izbora na kojima većina građana nije ni učestvovala, a uz to nema ni odgovarajućih mehanizama demokratske kontrole, jer su opozicioni odbornici malobrojni i međusobno podeljeni oko načina delovanja”.

Jedan od načina da se napravi ravnoteža u odnosu na polulegitimnu vlast u Beogradu jeste da opoziciona i stručna javnost formira gradsku vladu u senci, koja bi bila tačka okupljanja svih vitalnih snaga u našem društvu i adresa na koju bi Beograđani mogli da se obrate u slučaju kršenja ličnih prava, ali i delovanja protiv interesa našeg grada, rekao je Jovanović.

Konkretna alternativa i utemeljena kritika moraju postojati, u suprotnom klizimo u rezignaciju, beznađe i haos, zaključio je direktor CLS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar