Foto: TANJUG/ BEOINFO/ bk

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 9. jun sednicu Skupštine grada, na čijem će dnevnom redu biti i izmene odluke o budžetu za 2021. godinu.

Pred odbornicima će biti Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2020. godinu, Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu, prenosi Beoinfo.

Odbornici će odlučivati i o jednom broju predloga urbanističkih planova, kao što su Predlog plana detaljne regulacije područja između ulica Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa Osnovne škole „Veljko Dugošević”, Predlog plana detaljne regulacije područja između obilaznog autoputa i kružnog puta kod naselja Kijevo i Predlog plana detaljne regulacije za blok između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske.

Razmatraće se i Predlog plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od Ulice Tošin bunar, gradske opštine Zemun i Novi Beograd.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda 2021–2030. godine, Predlog akcionog plana za zeleni grad.

Na dnevnom redu je i Predlog plana za održive izvore energije i klimu, Predlog plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, Predlog odluke o uslovima i načinu finansiranja, odnosno sufinansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na aneks 1 javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za finansiranje nabavke, postavljanja i održavanja pokretnih stepenica i liftova za invalide, rekonstrukcije i održavanja delova podzemnih prolaza i nabavke.

Odlučivaće se i o postavljanju i povezivanju digitalnih kamera i opreme za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju i softvera za upravljanje saobraćajem u gradu Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu zaključka o usvajanju izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2020. godinu, Predlogu odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju stanice komprimovanog prirodnog gasa u gradu Beogradu.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada, Predlog odluke o načinu,uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti, kao i o Predlog izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2020. godinu.

Sednica će biti održana u Sava centru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar