Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je ministru finansija Siniši Malom da se više ne oglašava po pitanju zemljišta Beograda na vodi, jer se samo "još više upliće u sopstvenu mrežu mračnih dilova kojima je oštetio Srbiju za preko dve milijarde evra".

„Raščišćavanje i sanaciju zemljišta platila je država Srbija ulaganjem od 170 miliona evra. Tako uređeno građevinsko zemljište, sa spoljašnjom infrastrukturom, poklonili ste arapskom investitoru! Vi ste čak u intervjuu Politici 2015. godine najavili da će nam Arapi dati kredit od 130 miliona evra za raščišćavanje i eksproprijaciju, valjda da bi dodatno zaradili na kamati od 4,75 odsto, što je dodatna potvrda da ste od samog početka imali dil da arapskom investitoru poklonite zemljište i infrastrukturu, čija je vrednost preko dve milijarde evra“, rekao je Nikezić.

On je naglasio da je prema računici Malog, do sada uloženo 80 miliona evra.

„Sami ste priznali da je zemljište u Beogradu na vodi poklonjeno, ali ne Beograđanima, jer ne možete Beograđanima pokloniti ono što je već njihovo. Možete im samo  privremeno nešto oteti, kao što ste to uradili i sa Železničkom stanicom. Na sreću Beograđana, svi  štetni ugovori i dilovi vaše vlasti će biti raskinuti, pa će im i oteto zemljište u Beogradu na vodi i Železnička stanica i Er Srbija i  PKB biti vraćeni“, zaključio je Nikezić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare