Dušan Nikezić i Siniša Mali
Dušan Nikezić i Siniša Mali Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednika Resornog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za privredu i finansije Dušan Nikezić poručio je danas ministru finansija Sinišu Malom da prestane da "vredja ljude u Srbiji hvalospevima o blagostanju, zbog kojeg 83 odsto radno sposobnih ljudi" želi da se iseli iz zemlje.

Nikezić je, kako je saopšteno iz SSP, u puisanoj izjavi postavio više pitanja, medju kojima i da li mu je „Grunf iz Alan Forda bio mentor za doktorat na temu ‘Živeli smo gore kad nam je bilo bolje'“.

Pročitajte još...

„Da li je za ljude u Srbiji bolje da nam privreda u proseku godišnje raste 2,4 odsto umesto nekadašnjih 5,6 odsto? Da nam plate budu 30 odsto manje od rumunskih, a bile su osam odsto veće? Da penzije sve do ove godine budu realno niže nego 2012?“, upitao ne Nikezić ministra finansija.

Takodje ga je upitao da li je bolje da „prosečno domaćinstvo duguje 2.000 evra za keš kredite, umesto nekadašnjih 500 evra?“

„Da li je bolje da nam javni dug bude 28,7 milijardi evra, umesto 15,3 milijarde evra? Da se u poslednjih 10 godina u proseku godišnje radjalo 8.250, ili 11,25 osdsto manje dece, nego u deceniji pre vaše vlasti?“, upitao je Nikezić ministra Malog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar