Dušan Nikezić. Emisija Utisak nedelje
Dušan Nikezić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dušan Nikezić, izjavio je da Srbija od 2021. godine prestala da oporezuje dobitke u kladionicama i kazinima, kao i da je time sebi povećala zaradu.

„I ne samo to, država je velike kladionice, koje su zaposlile preko 100 radnika, oslobodila i plaćanja većeg dela poreza na dobit, pa im je efektivna poreska stopa na dobit manja od 4 umesto zakonskih 15%“, ističe Nikezić i dodaje da je broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama za 10 godina povećan sa 4.800 na 12.500.

Isitče i da ljudi u pomenutim objektima ostave i preko 600 miliona evra godišnje, što je 250 evra godišnje po svakoj porodici.

„Umesto da naplati porez od onih koji već imaju previše i tim parama pomogne najugroženijima, vlast je i na primeru kladionica dokazala da joj nisu važni ni ljudi, ni državna kasa, već isključivo interes  moćnika“, ističe Nikezić.

PROČITAJTE JOŠ

Zahteva i da Srbija oporezuje klađenje i kockanje.

„Zato zahtevamo da Srbija oporezuje klađenje i kockanje, kao što to rade sve uređene zemlje, a dodatni novac u budžetu će biti dovoljan i za lečenje dece u inostranstvu i za finansiranje Alimentacionog fonda i za pomoć roditeljima dece sa smetnjama u razvoju“, zaključuje Nikezić.

BONUS VIDEO: Poskupljenja Pik ili tek početak – gosti Dušan Nikezić i Goran Papović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare