Boris Tadić i Petar Petković Foto: Ivan Dinić/Nova S, Strahinja Aćimović/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, pokušao je da odbrani politiku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom rasprave sa bivšim šefom države Borisom Tadićem, međutim, napravio je gaf kad je napisao da je postavljena granica na Jarinju i Brnjaku.

Petković je danas izjavio da je pitanjem Međunarodnom sudu pravde, Vuk Jeremić (bivši ministar spoljnih poslova prim.aut) zacementirao nezavisnost Kosova. To, s pravom, ne kaže nijedna zemlja koja nije priznala nezavisnost Kosova, a deceniju govore predstavnici Srbije, odnosno Vučićevog režima! Baš kao i Tači i Kurti. Ne samo zbog decenije ovih laži, već i zbog kršenja Ustava, svako ko ovo izjavljuje ispred države Srbije bi morao da odgovara i pred zakonom. I vreme je da ovakva lupetanja, kojima se i urušavaju najviši nacionalni interesi naše države, počnu da se rešavaju“, napisao je Tadić na Tviteru.

Pročitajte još...

Potom se oglasio Petković, koji je optužio Tadića da je postavio granicu na Kosovu, čime je odstupio od zvanične politike Srbije koja ne priznaje pomenutu granicu, već delove oko Jarinja i Brnjaka naziva administrativnim prelazima.

„Propali političar koji je postavio granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, sad bi da pere biografiju, ali ne vredi! Na njegove sporazume se Кurti danas poziva i od toga neće moći da pobegne, kao što je bežao u Rumuniju 2008“, napisao je, između ostalog Petković.

Nije se dugo čekalo na Tadićev odgovor.

„Upravo ste demantovali Vučića koji je i sam na konferenciji za medije sa Stoltenbergom rekao da je to za Srbiju administrativna linija. Nazivanjem te linije granicom, vršite krivično delo kršenja Ustava, podrivate zarad propagande nacionalne interese i direktno radite u korist Tačija i Kurtija“, napisao mu je Tadić, dok je Petković pokušavao da sve obrazloži time da se, kako navodi, Kurti poziva na odluke iz 2010. godine.

Na kraju, Tadić ga je posavetovao da „uključi mozak“.

„Sledeći put kada se obratite ovim povodom, bilo bi i za zemlju i za Vas korisno da uključite mozak, a ne da dovodite u pitanje integritet Srbije, a lično ostanete zabeleženi ne samo kao stranački preletač, već i kao gluperda koja zarad propagande vrši krivično delo“, napisao je Tadić.

BONUS VIDEO: Vučić na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare