Ana Brnabić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U Srbiji je pređena brojka od 30 odsto punoletnih osoba koje su vakcinisane i prvi je dan posle dugo vremena da ima više otpusta nego prijema u kovid bolnicama, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Brnabić je istakla da je za nju danas važan dan, jer je pređen nivo od 30 odsto vakcinisanih (makar prvom dozom), koji su stariji od 18 godina i što posle dugo vremena ima više otpuštenih iz bolnica nego prijema.

„Zahvaljujući vakcinaciji i merama, vidi se stabilizacija“, rekla je Brnabić za RTS.

Ona je ocenila da je, nakon što se predsednik Aleksandar Vučić vakcinisao, opet krenulo neverovatno interesovanje za vakcine u Srbiji, navodeći da je za samo jedan dan posle Vučićeve vakcinacije, vakcinisano više od 80.000 građana.

Govoreći o vakcinaciji građana iz regiona, Brnabića je navela da ta akcija nije potpuno prekinuta i da je juče upućeno 10.000 doza „AstraZeneka“ vakcine kao pomoć Kantonu Sarajevo.

„Ali sada nam je potpuni fokus na našim građanima“, rekla je Brnabić i dodala da oni dolaze i iz dijaspore i regiona.

Brnabić je navela da će u ponedeljak biti otvoreni tržni centri i da se nada da će od 19. aprila deca ponovo ići u škole. Ona je istakla da se nada da će tokom nedelje biti donesena odluka o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare