Danas se održava šesti protest "Srbija protiv nasilja", koji će početi skupom ispred Narodne skupštine. Nakon obraćanja govornika, okupljeni će krenuti u mirnu šetnju do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

Danas u 18 sati, ispred Narodne skupštine počeće šesti protest „Srbija protiv nasilja“, gde će građani i deo opozicije još jednom tražiti da se ispune zahtevi koji su definisani pre više od mesec dana.

Među zahtevima su smena ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno-informatvne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, smena rukovodstva RTS i objektivno izveštavanje o protestima.

Osim toga, građani traže smenu članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizija Pink i Hepi, ukidanje rijaliti i drugih programa koji promovišu nasilje, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Pročitajte još:

Do sada je ispunjen zahtev za održavanje sednice Narodne skupštine o stanju u bezbednosti u državi, kao i to da ministar prosvete Branko Ružić podnese ostavku.

Nakon što su građani protestovali nedeljama, a režim govorio kako su to hijene i lešinari, Vučić je poručio da će proći neko vreme“ dok deo opozicije shvati da je potrebno da se razgovorima a ne protestima rešavaju problemi, te ponovio da je on uvek otvoren za razgovore.

Dok građani još uvek očekuju ispunjenje zahteva, kilometarske kolone okupljenih svake nedelje mirno šetaju. Predstavljamo vam kadrove snimane dronom, koji su obeležili prethodne nedelje protesta kada su blokirani Gazela, zgrada RTS i Predsedništvo Srbije.

Uoči šestog protesta, jedan od organizatora i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je vlast zabranila snimanje dronom, ali je Direktor za civilno vazduhoplovstvo demantovao je ovu informaciju.

Na današnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ govoriće glumci Jelisaveta Seka Sablić, Milan Marić, zastavnik-letač u penziji Saša Jovanović, kolega stradalog Omera Mehića, profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović, nastavnica iz Beograda Marina Vidojević i student Filozofskog fakulteta Vanja Đurđić.

Bonus video: Zakazan šesti protest protiv nasilja: Srbija između upornih demonstranata i beskrajnog političkog žongliranja vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare